www.ksk.si / Izobraževanje / Predavanja
Bližnjice

Tehnološki večeri


Vabljeni na odkrivanje novih poslovnih priložnosti! 

Na Tehnoloških večerih bomo povezovali mlada, tehnološko uspešna podjetja, z različnih področij, z dijaki in študenti gorenjske regije. Podjetja bodo predstavljala aktualne tehnološke trende, svoje odprtokodne projekte in možnosti zaposlitve. Hkrati bodo Tehnološki večeri priložnost za vse tiste dijake in študente, ki pri svojih projektih potrebujete podporo podjetij, si želite razširiti obzorja ali dobiti priložnost za učinkovito mreženje.

Vstopnine ni.

Kje:
OpenLab (rumeni trojček pri Gimnaziji Kranj), Koroška cesta 19

Kdaj?
ob četrtkih ob 19.30

Vprašanja in predlogi:
tehnoloski.veceri@ksk.si

Pomagata nam: 


 OBVESTILO
Tudi danes, 3. novembra, tehnološki večer žal zaradi bolezni predavatelja odpade. Otvoritev sezone se tako prestavlja na 17. november.


Otvoritev nove sezone tehnoloških večerov

KAKO VARNO HRANITI DIGITALNE SPOMINE IN PODATKE

Predava:
Teo Peternelj iz podjetja Hewlett Packard Slovenija

Kdaj:
četrtek, 27. oktober ob 19.30

Kje:
OpenLab, Koroška cesta 19 (zraven Kranjske gimnazije)

 


 


Tehnologija gasilske opreme

Četrtek, 19. 5. 2011 ob 19.00, OpenLab, Koroška cesta 19

Uspešnost gasilskega posredovanja je odvisna od dveh osnovnih dejavnikov, in sicer opremljenosti enote ter znanja uporabe opreme in orodij, s katerimi razpolagajo. Pa veste s čim vse razpolagajo? Zagotovo si predstavljate gasilska vozila ter gasilne aparate, pa veste da redno uporabljajo tudi IR termo kamere? Gasilstvo že dolgo ni več zgolj gašenje z vodo. O tem nam bo več povedal predstavnik Gasilsko-reševalne službe Kranj.
Varnost jedrskih elektrarn

Četrtek, 14. 4. 2011 ob 19.30, OpenLab, Koroška cesta 19

Kljub željam po racionalni rabi električne energije se v svetu in pri nas poraba električne energije povečuje. Vsi si želimo pridobivati električno energijo na način, ki bo zagotavljal zanesljivo dobavo kakovostne električne energije porabnikom in čim manjši vpliv na okolje. Pridobivanje električne energije v jedrskih elektrarnah je v zadnjih desetletjih v veliki meri prispevalo k čistejšemu okolju in k zadovoljevanju naših potreb po električni energiji. To se je zgodilo celo v večji meri, kot se sami zavedamo.
V predavanju bo predstavljen princip delovanja jedrskih elektrarn s poudarkom na vprašanjih povezanih z zagotavljanjem varnosti. Glede na aktualne dogodke na Japonskem bo podan tudi kratek pregled dogajanja na področju jedrske varnosti v zvezi z enim največjih potresov v zgodovini človeštva, ki je povzročil težave v več jedrskih elektrarnah in nesrečo v elektrarni Fukushima.
Prikazana bo varnost sedanjih in prihodnjih jedrskih elektrarn s poudarkom na naši jedrski elektrarni v Krškem, ki je izjemnega pomena za našo elektroenergetiko in tudi za Slovenijo.

O predavatelju:
Dr. Marko Čepin
je diplomiral leta 1992, magistriral leta 1995 in doktoriral leta 1999 na Univerzi v Ljubljani. V letih od 1992 do 2009 je bil zaposlen na Institutu Jožef Stefan. V letu 2001 je gostoval na Politehnični univerzi v Valenciji. Od leta 2009 je profesor na Fakulteti za elektrotehniko, Univerza v Ljubljani. Je predsednik Društva jedrskih strokovnjakov Slovenije (2010-2014). Njegova raziskovalna dejavnost vključuje splošno energetiko, elektrarne in zanesljivost elektroenergetskih sistemov.Železnice

Četrtek, 24. 3. 2011 ob 19.30, OpenLab, Koroška cesta 19

Predaval bo Slavko Žan iz podjetja Slovenske železnice

Železnica. Koliko resnično veste o njej? Zakaj tolčejo kolesa in zakaj stric v rdeči kapi maha z loparčkom ob odhodu vlaka? Zakaj se menjajo lokomotive? Kako pride do prevoza vagonov in zakaj železničarji s kladivi tolčejo po kolesih? Kaj je v železnici, da obstaja toliko društev ljubiteljev železnic? Kaj pomenijo Slovenske železnice na zemljevidu Evrope? Izvedeli boste to in še mnogo več, če boste v pravem trenutku na pravem mestu.

O predavatelju: 
Slavko Žan je na Slovenskih železnicah zaposlen od leta 1984 in v tem času je opravljal paleto del: od prometnika na postaji do direktorja poslovne enote, od organizatorja prevozov do vodenja ekonomskih poslov in kadrov. Diplomiral je na Fakulteti za pomorstvo in promet, vpisan je na magistrski študij Ekonomske fakultete v Ljubljani. Predava na nekaj višjih strokovnih šolah, trenutno pa je odgovoren za uporabo in obračun tovornih vagonov, hkrati pa koordinira sodelovanje železniških podjetij na področju uporabe tovornih vagonov za jugovzhodno Evropo.Pospeševalnik, kaj je to?

Četrtek, 3. 3. 2011 ob 19.45, OpenLab, Koroška cesta 19

Predaval bo Rok Štefanič iz podjetja Cosylab

Cosylab je vodilno svetovno podjetje za razvoj in integracijo kontrolnih sistemov za večje fizikalne inštitute, kot so pospeševalniki osnovnih delcev, sinhrotronske žarkovne linije in radioteleskopi za astronomijo. Nudijo strokovne rešitve vse odsistemskega inženiringa, preko po meri narejene programske in strojne opreme, do izgradnje celotnih kontrolnih sistemov, kot rešitve na ključ.
ISKRATEL v korak s časom

Četrtek, 17. 2. 2011 ob 19.30, OpenLab, Koroška cesta 19

Vsebina predavanje:
IskraTEL, gorenjski gigant, ki ga vsi poznamo, a le malo vemo o njem. Poleg Slovenije so regionalno prisotni tudi v Argentini, Ekvadorju, Nigeriji, Savdski Arabiji, ter povsod od Francije pa do Uzbekistana. Sodelujejo z podjetji kot sta HP in Microsoft. Morda veste kaj se je z Iskratelom razvijalo vse od leta 1947 pa do danes, a zagotovo ne veste kaj se trenutno in kaj se bo razvijalo v naslednjih obdobjih. To predstavitev vam omogočamo mi.

O predavatelju:
Alojz Hudobivnik dela kot razvijalec na področju telekomunikacij v podjetju IskraTEL v Kranju. Leta 1983 je v Ljubljani diplomiral iz računalništva, šest let kasneje pa je prav tam iz računalništva tudi magistriral. Doslej se je ukvarjal že z razvijanjem izdelkov za signalizacijo številka 7, uvajanjem širokopasovnega dostopa do interneta v Sloveniji, produktnim vodenjem in sistemi za upravljanje znanja v podjetjih.
Kriminal se zanima za ljudi, ne tehnologijo(..s konkretnim prikazom napada na socialno omrežje FaceBook) 

Sreda, 10. 11. 2010 ob 17.00, OpenLab, Koroška cesta 19 

O predavatelju:
MATEJ SAKSIDA, mag. var. Matej Saksida je izkušen strokovnjak s področja informacijske varnosti z opravljenim magisterijem na omenjenem področju. Svoje znanje je nadgrajeval z različnimi izobraževanji in si pridobil poglavitne mednarodne certifikate, kot sta certifikat Preverjeni vodja informacijske zaščite (Certified Information Security Manager, CISM) ter certifikat Manager informacijske varnosti in Vodilni presojevalec sistema vodenja varovanja informacij ISO/IEC 27001:2005 (CiS). V enem izmed vodilnih podjetij na področju informacijske tehnologije S&T Slovenija so mu zaupali naloge vodenja informacijske zaščite S&T Outsourcing Centra, prav tako pa je svetovalec s področja informacijske varnosti za zunanje stranke. Kot vodja izvedbene ekipe je za S&T Outsourcing Center pridobil varnostni certifikat ISO/IEC 27001:2005.
. HugeDomains.com - LoadupDates.com is for sale (Loadup Dates)

Hundreds of thousands of premium domains

Questions? We're here to help! Call today:

1-303-893-0552

LoadupDates.com is for sale

Buy Now: $795
  • Take Immediate ownership
  • Transfer the domain to the Registrar of your choosing
OR
Finance This Domain: $795 12 monthly payments of $67
  • 12 monthly payments, only $66.25 per month
  • Start using the domain today See details

Talk to a domain expert: 1-303-893-0552

Hurry - once it's sold this opportunity will be gone!

Besides being memorable, .com domains are unique: This is the one and only .com name of its kind. Other extensions usually just drive traffic to their .com counterparts. To learn more about premium .com domain valuations, watch the video below:

Turbocharge your Web site. Watch our video to learn how.

Improves Your Web Presence

Get noticed online with a great domain name

73% of all domains registered on the Web are .coms. The reason is simple: .com is the where most of Web traffic happens. Owning a premium .com gives you great benefits including better SEO, name recognition, and providing your site with a sense of authority.

Here's What Others Are Saying

Since 2005, we've helped thousands of people get the perfect domain name
  • Very easy and safe - Tuan Nguyen, 7/30/2018
  • Very straight forward process to select and order domains. My conversations with Huge Domains were very professional and convinced me to do business with them. - John Massey, 7/30/2018
  • Excellent domain purchases experience. Great customer service. Easy and smooth process. Fantastic support. Highly recommended! - Mazen M, 7/30/2018
  • More testimonials

LoadupDates.com

Own this domain today

Our Price: $795 (USD)

Questions?
Speak with a domain specialist!
Call us: 1-303-893-0552 M-F 9am - 5pm MST
Other Domains You Might Like

© 2018 HugeDomains.com. All rights reserved.