www.ksk.si / O Klubu / Mednarodno
Bližnjice

Mednarodna mladinska izmenjava programa Erasmus+: You(th) Join 2017

Klub študentov Kranj v mesecu avgustu gosti mednarodno mladinsko izmenjavo “You(th) Join.” Projekt  vključuje  sodelovanje štirih držav; Slovenijo, Finsko, Grčijo in Irsko, skupno 32 mladih med 13. In 17. letom in 8 mladinskih vodij.

Glavna tema projekta je medkulturno učenje. Projekt se je odvijal v mestu Kranj med 7. in 14. 8. 2017, med tem tednom so udeleženci  tri noči prespali na gorski postojanki na Zelenici. Za podrobnejše informacije o programu, ciljih projekta in urniku, kliknite tukaj


Kaj je mladinska izmenjava?

Predstavljajo učinkovito orodje neformalnega in priložnostnega učenja v mladinskem delu.

Skupinam mladih iz različnih držav omogoča, da skupaj preživijo do 21 dni in raziskujejo teme, ki jih družijo. Mladi ob tem razvijajo svoje kompetence, postajajo pozorni na družbeno relevantne teme in področja, preko vrstniškega učenja raziskujejo nove kulture, navade in življenjske stile ter krepijo vrednote solidarnosti, demokratičnosti in prijateljstva.


Sodelujoče organizacije:

SLOVENIJA - Klub študentov Kranj (http://www.ksk.si/)

FINSKA - Auran kunta / Municipality of Aura (www.aura.fi)

GRČIJA - Youth Aim (GR)

IRSKA - Youth work Ireland Cork (www.ywicork.com) in Cork City Partnership (http://corkcitypartnership.ie/)

 

Več informacij: Info Pack

Projekt je financiran s strani Evropske komisije.Klub študentov Kranj sodeluje kot organizator projekta z Irsko organizacijo Youth Work Ireland Cork.

Za dodatne informacije nam lahko pišite na mednarodni@ksk.si.