Info točka

Pogosto zastavljena vprašanja

Kako se lahko včlanim v klub?
Preprosto. Vzameš originalno potrdilo o šolanju in greš na Info točko KŠK. Tam izpolniš pristopno izjavo, izročiš potrdilo delavki, potem te še fotkamo in takoj izdelamo člansko izkaznico. Voila, pravkar si postal ponosni član velike družine KŠK-jevcev.

Kje je Info točka?
Info točka KŠK od julija 2012 domuje na Slovenskem trgu 5 v Kranju. Če ne poznaš toliko ulic, recimo takole: nasproti Globusa, pod nekdanjimi prostori kranjske knjižnice, vhod je zraven trgovine Army Shop.

Kaj je Info točka?
Info točka je okrajšava za informacijsko točko Kluba študentov Kranj. Na Info točki se lahko včlaniš v klub, prijaviš na projekte, koristiš številne ugodnosti, fotokopiraš ali dobiš odgovore na kakršna koli s klubom povezana vprašanja.

Kaj potrebujem za včlanitev v klub?
Originalno potrdilo o šolanju oz. vpisu. Za ostalo glej vprašanje Kako se lahko včlanim v klub?

Kaj potrebujem za podaljšanje članstva v klubu?
Originalno potrdilo o šolanju oz. vpisu. Članstvo v klubu se izkazuje vsako leto znova, na podlagi tvojega potrdila, zato moraš svoje članstvo obnavljati vsako šolsko/študijsko leto znova.

Ali je za članstvo v klubu pomembno, kje živim?
Ne. Naši člani so z vseh koncev Slovenije.

Ali je za članstvo v klubu pomembno, kje študiram?
Tudi ne. Ni važno, ali si študent Univerze v Mariboru, v Ljubljani, na Primorskem, v Novi Gorici ali kakšnega samostojnega visokošolskega zavoda.

Ali je članstvo starostno omejeno?
Ne. Članstvo ni omejeno starostno, omejeno je zgolj na potrdilo o šolanju.

Sem lahko kot dijak ali izredni študent včlanjen v Klub študentov Kranj?
Seveda. Vse, kar potrebujemo, je originalno potrdilo o šolanju.

Zaposlen sem in izredno študiram. Sem lahko član Kluba študentov Kranj?
Da, potrebujemo le originalno potrdilo o šolanju, s katerim zagotavljaš, da si študent.

Zakaj potrebujem člansko izkaznico Kluba študentov Kranj?
Za beleženje pik in dodatnih popustov, ki jih lahko izkoristiš vsako tretjo soboto pri nakupu več kot 5 kg mesa v bližnji mesnici. Hecamo se. Člansko izkaznico potrebuješ za lažjo in hitrejšo identifikacijo ob prijavi na projekte in koriščenju ugodnosti na Info točki ali pri posameznih ponudnikih.

Izgubil sem člansko izkaznico/Ukradli so mi člansko izkaznico. Kaj zdaj?
Po novo, seveda. Na Info točki KŠK ti bomo kartico izdelali še enkrat, vendar boš zaradi dodatnih stroškov tokrat zanjo moral plačati 5 €. Prva izdelava kartice je sicer brezplačna.

Ali moram biti včlanjen v KŠK, da lahko koristim študentske bone (subvencionirano študentsko prehrano)?
Subvencionirana študentska prehrana je urejena na nacionalnem nivoju in ni odvisna od članstva v KŠK-ju. V Kranju to ureja Študentska organizacija Univerze v Mariboru, in sicer na Fakulteti za organizacijske vede. “Bone” si lahko urediš v času njihovih uradnih ur – kdaj so, sčekiraj na www.studentska-prehrana.si.

Ampak včasih sem bone kupoval na KŠK-ju?
Res je. Izpostava Študentske organizacije v Mariboru je včasih gostovala tudi na Info točki KŠK, odslej, ko nakup bonov ni več potreben, ampak se je treba na blagajnah le registrirati za elektronski sistem subvencionirane prehrane, pa je izpostava zgolj še na Fakulteti za organizacijske vede.

Kje lahko dobim dodatne informacije v zvezi s subvencionirano študentsko prehrano?
Na www.studentska-prehrana.si.

Ali lahko na Info točki plačam s kartico?
Zaenkrat še ne. Sprejemamo le gotovino.

Ali lahko na klubu dobim napotnico?
Ne. Klub pripravlja projekte in ti nudi ugodnosti, ni pa posrednik študentskega dela.

Kakšna je razlika med klubom in študentskim servisom?
Glej zgoraj.

Rad bi kaj delal na klubu, pa ne vem na koga se obrniti.
Klub je razdeljen na štiri resorje; izobraževanje, kulturo, socialo in šport. Če imaš kakšno idejo za določeno področje, se lahko obrneš na kontaktne osebe posameznih resorjev (najdeš jih tule). Če še ne veš, kaj bi, pa lahko počakaš na razpise, ki jih vsake toliko prek spletne strani, Zapika, Facebooka in drugih kanalov širimo naokoli.

Zakaj bi sploh bil član Kluba študentov Kranj?
Ker je biti član KŠK-ja enostavno kul. Veliko ugodnosti, zanimivi dogodki in ker je članstvo BREZPLAČNO. Tapravi Gorenjci ob zadnji besedi ponorijo.