Izobraževanje

Čisto [KR]atka scena

Kdaj

10:00

12. aprila 2019 - 14. aprila 2019

Kje

Kovačnica

Cena

10€ člani KŠK, 15€ ostali.

Prijave

Prijave zbiramo na Info točki KŠK ali na kultura@ksk.si

 

Kratka scena predstavlja: edicija Kranj

Scenaristična delavnica za kratki film KRATKA SCENA, bo po treh uspešnih edicijah v Ljubljani aprila prvič gostovala v Kranju. V sodelovanju s Klubom študentov Kranj, se bo v prostorih Kovačnice odvila 3-dnevna delavnica, kjer se bodo udeleženci spoznavali s teorijo in prakso pisanja scenarija kratkega filma pod budnim očesom mentorja, scenarista in »script doctorja«, Martina Horvata*.

Delavnica se bo zgodila ravno ob pravem času, da se dodatno opremite za FIG, ki bo na sporedu 2 tedna kasneje! Potekala bo vsak dan od 10.00 do 17.00, z vmesnim premorom za kosilo.

 

Kako od ideje do scenarija?

Na delavnici bomo spoznavali kakšna je struktura kratkega filma, kaj je logline in kako od loglina preko sinopsisa in treatmenta do scenarija, kaj so glavni gradniki zgodbe, in še mnogo več. Na podlagi izbranega loglina bodo udeleženci razvijali svoje scenarije, ki bodo omejeni na 5 strani.

Delavnica je namenjena vsem, ki vas zanima kratki film in bi se želeli pobližje spoznati s scenaristično obrtjo in tistim, ki bi želeli uriti svoje scenaristične veščine v spodbudnem in kreativnem okolju delavnice. Cilj delavnice bo pripeljati udeležence od izbranega loglina do 5-stranskega scenarija za kratki film.

Število mest je omejeno, prijave in več informacij zbiramo na email: kultura@ksk.si ali na Info točki Kluba študentov Kranj.

 

*O MENTORJU

Martin Horvat, scenarist in režiser, je magistrski študij scenaristike končal  v Los Angelesu na American Film Institute Conservatoryju. Za svoj diplomski film, kjer je sodeloval kot soscenarist, je leta 2016 prejel nagrado Student Academy Award (študentski oskar). V Sloveniji je sodeloval z mnogimi produkcijskimi hišami in televizijami, med drugim za Planet TV, Mangart in Felina Films, v tujini za agencijo Quinn z Beverly Hillsa in Milles Films iz Santa Monice. Razvil je tudi več TV serij za produkcijsko hišo Cinecittà 3 iz Rima in za Manny Films iz Pariza. Kot “staff writer” je pisal za animirano serijo “Talking Tom and Friends” (Netflix). Scenaristiko je poučeval v sklopu losangeleške fundacije Young Storytellers, predaval je na Santa Monica College pri prof. Jeffu Crumu in bil eden od mentorjev prve edicije delavnice Kratka scena v Ljubljani.