Kultura

Happy ol’ Mcweasel + The Morrons + BUMB (UK)

McWeasli kot stari mački slovenske irish-rock scene ne potrebujejo veliko najavljanja. Vsak, ki še ni bil na njihovem koncertu mu je lahko žal in vsak, ki je bil vsaj enkrat bo zih prišel še enkrat. Če bi se fantje iz Happy Ol’ McWeasel opisali sami, bi skromno povzeli, da prodoren vokal s ščepcem navihanih kitar, pestjo zajetnega basa, zrnom radoživih violin, zgneteno harmoniko, prepečenim bendžom in hrustljavimi bobni zadovolji še največje in najtežje glasbene gurmane. Ampak ker se ne bodo, bodo na kratko rekli samo: jump na lamp. Kaj je to? A! V tem je pa trik! Pridi pa vidi!
THE MO(R)ONS
The Mor(R)ons, ki v teh dneh ravno izdajajo svojo četrto dolgometražno plato, bi po 20ih letih lahko sami sebe opisali kar kot legende kranjskega punk-rocka. Pa jim je mal nerodn. Rojeni 10 let prepozno (razen tanovga basista, on 20, hehe), da bi na polno surfali valove skatepunka v 90ih tako na polno padajo z deske vsakega novega vala in furajo to, kar najbolje vedo in znajo. Preigrali so odre širom Slovenije in del Evrope, v preteklosti pa so si jih delili z bendi kot so Nofx, Mad Caddies, Useless ID, Ten Foot Pole, Atlas Losing Grip, Hog Hoggidy Hog, Bad Cop/Bad Cop itd. Mah veš kaj, k*** gleda, so kr legende kranjskega punk-rocka. Tud če so edini.
BUMB (UK)
Bumb je kot dom – varen prostor, ki spodbuja občutek skupnosti skozi deljena čustva in razumevanja.
Sestavljajo ga George Rose (pevec/kitarist), Jamie Hayes (basist) in Louis Rodney (bobnar). Trio si prizadeva izzivati iskrenost znotraj konvencionalnih mej kulture bendov – skozi pesmi o pripadnosti, ljubezni, grozi, veselju, srčnih bolečinah in vsem vmes.
Izvirajo iz Londona, Bumb pa vnaša nostalgične zvoke iz 60-ih in 70-ih z sodobnimi produkcijskimi tehnikami, da ustvarijo edinstven žanr, ki ga imenujejo Disco Disney.
V jedru njihove glasbe je zavezanost vključevanju človeškega dotika, ne glede na to, ali gre za zajemanje simfonične veličine 40-članskega orkestra ali snemanje surove avtentičnosti vsakdanjih zvokov, kot je nekdo, ki lula v stranišče.
Njihov eklektičen pristop je pritegnil pozornost oboževalcev in kritikov, kar je privedlo do objav v priznanih medijih, vključno z UK Official Charts, Gigwise in Record of The Day, nacionalnih turnej kot glavna skupina, večkrat razprodanih koncertov, vključitve v pomembne uredniške sezname predvajanja na Spotifyju, kot sta Fresh Finds in Virgo, ter prihajajočega glavnega nastopa na festivalu Rock The South na Malti, kar utrjuje njihov status ene najbolj vznemirljivih novih londonskih skupin in njihove privlačnosti za mednarodno občinstvo.
člani KŠK 7€, (na vhodu 10€)
ostali 10€, (na vhodu 12€)
Olaii