Kultura

Klubski potopisi v novembru

Kdaj

19:30

18. novembra 2018 - 25. novembra 2018

Kje

KluBar

ZAHODNA ZDA
4. 11. 2018, ob 19:30, KluBar
Predavata Aleks Peternel in Sindy Smodiš

Najino mesec dolgo potovanje po zahodnem delu ZDA naju je vilo od prečudovitih nacionalnih parkov, preko visokih gora in vročih puščav, do zabavnih večerov v velemestih. Ves čas pa so naju spremljale neskončno dolge ceste, obilica ameriške hitre prehrane in občasni incidenti ter prigode. Lepo vabljeni!

INDONEZIJA
11. 11. 2018, ob 19:30, KluBar
Predavata Neža Sofija Pristov in Miha Pristov

Dežela, ki leži na ekvatorju, kjer se prepleta muslimanstvo s hinduizmom in z budizmom. Dežela tisočih otokov in še skoraj več različnih jezikov. Dežela prijaznih ljudi in nasmejanih obrazov, hkrati pa tudi dežela nešteto vulkanov in potresov. Lahko bi naštevali še in še … vse in še več vam bova z bratom povedala o najnih dogodivščinah na Javi, Baliju ter Lomboku na potopisnem predavanju v novembru. Izvedeli boste vse, kaj narediti, če vas ugrizne opica, skoraj oropajo med vožnjo s skuterjem, kako biti edini turist na otoku, ki ga je en mesec nazaj prizadelo nešteto manjših in večjih potresov, vse stavbe pa so porušene. Govorila bova o zanimivih običajih, kako so naju imeli za moža in ženo ter kako sva se znašla s skuterjem na levi strani ceste in kako najlažje podkupiti policaja. Dotaknili se bomo tudi teme, kako je en mesec živeti na drugi strani sveta v muslimanski državi kot edini Slovenec.

JAPONSKA
18. 11. 2018, ob 19:30, KluBar
Predava Nejc Draganjec

Nejc in Elizabeta – fotografski par, ki stoji za popotno spletno stranjo WanderGraphy.com – sta jo raziskala po dolgem in počez in pravita, da ju je očarala s svojimi pestrimi kontrasti med naravo in ljudmi, futurizmom in tradicijo ter zabavo in spokojnostjo. Razloge zakaj je njuna najljubša destinacija do sedaj nam bosta predstavila skozi potopis s posebno pozornostjo na fotografiji. Izvedeli bomo kdaj in kje so najboljše lokacije za ogled cvetenja češenj, kako je spati v kapsula-hotelih, veliko o skritih zakladih Okinave, kje iz prve roke videti in preživeti veličastni izbruh vulkana in majhne skrivnosti kako lahko v turistično boleganih znamenitostih uživamo tudi povsem sami. Za piko na i pa se bomo na fotopisu posladkali še z doma pripravljenimi japonskimi slaščicami

INDIJA
25. 11. 2018, ob 19:30, KluBar
Predava Gašper Markun

Gašper, igralec ravno izdanega celovečernega filma Posledice, je tudi strasten popotnik. Obiskal je Indijo, za katero pravi, da je mater sveta in duhovna zibelka človeštva. Svoje potovanje je začel v kaotični prestolnici Indije – Delhi. Nadaljeval po poti, kjer naj bi Buddha doživel razsvetljenje, preko Varanasija, ki naj bi bilo najstarejše mesto na svetu, vse do mesta Agra, ki ga kot turist v Indiji »ne smeš izpustiti« in si ogledal famozni Taj Maha, ter še nekaj ostalih znanih destinacij. »Indija v srcu “civiliziranega človeka” z zahodnega sveta zapusti močno sled, ki se odrazi v želji, ki jo želimo znova in znova potešiti,« pravi, da če pa je v tem kaj resnice, pa si pridite pogledati sami!