Info točka

Klubski potopisi v decembru

Kdaj

19:30

2. decembra 2018 - 16. decembra 2018

Kje

KluBar

Cena

Brezplačno

KluBar, skoraj vsako nedeljo ob 19:30

 

MAROKO

2.12.2018

Predavata Tonja Umnik in Filip Košnik

Meseca septembra sva se odpravila v Maroko. Severnozahodna država Afrike je bila polna presenečenj in posebnih trenutkov, ki so se nama vtisnili v srce. Po Marrakeshu sva se z lokalnim busom odpeljala v modro mestece, ki nama je vzelo dih – slavni Chefchaouen. Morala sva se malce odpočiti od vsega kar je prinesel Marrakesh, ki je mesto, ki ga ljubiš in sovražiš obenem. Po Chefchaouenu sva se podala južneje, do mističnega mesta Fez, ki vsekakor očara s svojo znamenito medino in je pomembno versko in kulturno središče vsega arabskega sveta. Na najinem potovanju sta se nama pridružila še dva prijatelja s katerimi smo se šli “odpočit” v morsko Essaouiro. Zatem smo se podali v Saharo, ki je bila za vse štiri ena izmed najlepših izkušenj v življenju. Če te zanima, kako so naju sem pa tja (kljub najini previdnosti) zvito pretentali, kako zgleda maroško barantanje in kako zgleda obisk štiri – dnevnega elektronskega festivala – Primitif, se nama pridruži v nedeljo-

AVSTRALIJA

9.12.2018

Predava Andreja Avberšek

Mesec februar sva preživela na samostojnem 26-dnevnem potovanju po nerazviti Avstraliji z najetim 4×4 campervanom. Konec avstralskega poletja je še vedno pomenil visoke temperature in že nekaj dežja. Za začetek sva si ogledala čudoviti Sydney z znamenito opero in pristaniškim mostom. Nato pa se odpravila na 8.000 km dolgo pustolovščino v avstralski “outback” in po celotni zahodni obali. Puščavsko pot po Great Central Road so zaznamovali rudniki dragocenih kovin, divje kamele, kenguruji, živina, cestni vlaki in Aborigini. Večino poti sva prevozila v samoti po zemlji staroselcev. Sveti gori Uluru in Kata Tjuta sta čudovita rdeča osamelca sredi puščave. Na zahodu sva se kopala v čudovitih neposeljenih zalivih z belo peščeno plažo in koralnim grebenom. Plavala sva z ogromnimi mantami sredi turkiznega morja. Z majhnim letalom sva poletela nad zalivi in klifi Coral Baya. Hranila sva divje delfine in avstralske pelikane. Divje kamele, koale, kenguruje, emuje, ogromne ptiče, barvne papige in kuščarje sva srečevala na vsakem koraku. Doživela sva Avstralijo, ki jo sicer poznajo redki.

 

SULAVEZI

16.12.2018

Predavata Andrej Hafner in Nina Klopčič

Indonezija, država raznolikih kultur, tokrat malo drugače. Po lanskoletnem Vietnamu sva se letos podala na veliko manj turističen otok Sulawesi. Dežela kjer življenje teče počasi, morje nikoli ne razočara in nov dan vedno preseneti. Videla sva vse od prelepih koralnih grebenov, nasmejanih domačinov do bizarnih pogrebnih ceremonij v Tani Toraji. Po enem mesecu pa še skok na Bali, kjer sva ugotovila kako super je bil Sulawesi. Lepo vabljeni na zgodbo o najini dogodivščini!