Mednarodno

Mednarodna mladinska izmenjava programa Erasmus+ “Accept me, accept my culture” – Kranj, 2017

Na Klubu študentov Kranj smo v mesecu maju gostil mednarodno mladinsko izmenjavo “Accept me, accept my culture”. Projekt je združeval  sodelovanje štirih držav; Slovenije, Hrvaške, Malte in Nemčije, skupno 26 mladih. Glavna tema projekta, ki je povezovala delavnice tekom 10. in 18. maja je bila socialna vključenost mladih preko športa in sprejemanje kulturnih razlik.

 

Sodelujoče organizacije:

 

Med 11. in 17. 5. 2017 smo za javnost pripravili različne delavnice in dogodke, kateri so imeli lep obisk in odziv s strani lokalnega prebivalstva, predvsem mladih.

Fotogalerije projekta:

 

14. 5. 2017 ob 20:30 (KluBar) – MEDKULTURNI VEČER

V nedeljo smo v KluBaru pripravili medkulturni večer, v sklopu KŠK-jevih potopisnih predavanj. Zaključni potopis je potekal malo drugače, saj so tokrat predavali mladi iz 3 držav; Hrvaške, Malte in Nemčije. Predstavili so nekatere elemente svoje kulture, kulinarike, glabo in dogodke.

Po koncu Medkulturnega večera, smo pripravili druženje ob prepevanju karaok.

15. 5. 2017 ob 20:30 (KluBar) – VEČER DRUŽABNIH IGER

Mladi iz Hrvaške, Malte, Nemčije in Slovenije smo obiskovalcem predstavili svoje najbolj popularne družabne igre. Nekateri so s seboj prinesli tudi svoje igre, tako da se je večer razvil v »igrišče« na več kot 8 mizah. Večer smo izkoristili tudi za možnost druženja lokalnega prebivalstva s tujimi udeleženci.

16. 5. 2017 ob 16:00 (Glavni trg) – MEDKULTURNO IGRIŠČE

V sklopu zadnjega dejanja Erasmus+ mladinske izmenjave »Accept me, accept my culture«,  so mladi iz Hrvaške, Malte, Nemčije in Slovenije pripravili različne športno-družabne igre na prostem. Namen je bil predstavitev dela udeležencev tekom projekta.  Izdelek so 4 igre : »Quick Ball«, »Stuck in The Mud«, »Water Hop« in »Music Bomb«.  Medkulturno igrišče je bilo umeščeno ob Hengalnico na Glavnem trgu; igre so privabile veliko mladih, predvsem otrok katerim so se pridružili tudi starši. Skupaj so se preizkusili v razgibanih igrah, ter preko zabave učili o medkulturnosti in spoznavali tuje in domače udeležence.

Oblikovano BROŠURO IGER lahko najdeš tu, zraven pa je tudi predloga za tisk.

Skupno smo se z osemnajstimi udeleženci izmenjave udeležili Nočnega teka po ulicah Kranja 2017, ki je potekal v sklopu festivala Teden mladih. Preizkusili smo se v razdalji 5 km in s temu pripomogli k mednarodni udeležbi in popestritvi projekta. Nekateri udeleženci so se na tekaško prireditev prijavili prvič, tako da je bila to lepa izkušnja za celotno skupino.

 

Tekom tedna so udeleženci projekta pisali članke za časopis Tedna mladih – TM Cajtng. V njih opisujejo svoja doživetja in občutja tekom posameznega dneva in kaj se jim je najbolj vtisnilo v spomin. TM Cajtng: 12345. Poleg tega pa si več o projektu in vtisih udeležencev lahko prebereš v Reviji ZAPIK na strani 12.

Nekaj posameznikov pa se je lahko preizkusilo ob radijskem mikrofonu Radija Kranj, kjer smo v živo, v mednarodni zasedbi predstavili nekaj vtisov iz projekta. Oddaji lahko prisluhneš tukaj.

Za dodatne informacije nam lahko pišeš na – mednarodni@ksk.si.

Projekt je sofinanciran iz programa Erasmus+.