Mednarodno

Mednarodna mladinska izmenjava programa Erasmus+ “Move Towards Inclusion” – Poljska, 2019

Klub študentov Kranj je v mesecu juniju in juliju kot partnerska organizacija sodeloval na mednarodni mladinski izmenjavi z naslovom “Move Towards Inclusion”. Gostiteljska organizacija Youth of Europe je pripravila projekt, ki je združeval sodelovanje petih držav: Francije, Litve, Poljske, Romunije in Slovenije. Projekt je potekal v kraju Poronin, med 30. junijem in 8. julijem 2019. Za podrobnejše informacije o programu in ciljih projekta klikni tukaj.

Glavna tema projekta je bila medkulturno povezovanje mladih preko športa. Skozi teden so se odvijale raznolike delavnice kot so Inovation Lab, Football and inclusion, Hiking, National games, Team building games.

Nekaj več o projektu in vtisih udeležencev pa si lahko prebereš v Reviji ZAPIK na strani 18 in 19.

Naslednja mednarodna mladinska izmenjava, ki se bo prav tako odvila v sklopu projekta “Move Towards Inclusion” bo potekala v kraju Metz na severovzhodu Francije v organizaciji Club pour l’UNESCO Jean Laurain- Metz.  Projekt bo potekala bo v mesecu oktobru. Prijave bomo začeli zbirati v mesecu avgustu, zato bodi pozoren na objave na naših družbenih omrežjih in spletni strani.

 

Te zanima več – kaj je mobilnost mladih, komu je sodelovanje namenjeno in kaj imaš ti kot posameznik od tega da sodeluješ? Na tej povezavi najdeš marsikateri odgovor, vedno pa nam lahko tudi pišeš na mednarodni@ksk.si.

Projekt je bil sofinanciran iz programa Evropske unije Erasmus+.