Kultura

MRFY + KOKOSY + JET BLACK DIAMONDS

JET BLACK DIAMONDS
Zasedbo Jet Black Diamonds, ki izhaja iz Vipavske doline, sestavlja pet mladeničev. Povezuje jih mladostna energija in ljubezen do ustvarjanja avtorske glasbe. Stilsko neobremenjeni plujejo med različnimi glasbenimi stili, najpogosteje pa jih, po njihovih besedah, zanese v vode sodobnejših derivatov rock n’ rolla.
V letu 2021 so s svojim prvim avtorskim singlom “Retro anorak” konkretno opozorili nase. Po lokalnem je pesem obnorela še vseslovensko občinstvo in kot Popevka tedna avgusta postala najbolj predvajana skladba na Valu 202.
Par mesecev pozneje so Jet Black Diamonds zavladali na tekmovanju študentskih skupin Šourock 2021 in nato postregli z novim singlom “Še zadnjič”, kateremu je sledila nominacija Zlate piščali za novinca leta. V letu 2022 so izdali svoj prvi kratkometražni album z naslovom Večvredne romance. Iz albuma so kar trije singli postali popevke tedna.
V začetku leta 2024 načrtujejo izdajo dolgometražnega prvenca, ki bi jih dokončno zasidral med najpomembnejše slovenske glasbene ustvarjalce.
KOKOSY
Kokosy so 4-dimenzionalno bitje pretežno glasbene nature, ki slovenski glasbosferi ponuja svež vetrič nedefiniranosti. Fante že od leta 2019 družijo iskrena besedila in čedalje manj povprečne melodije. V zadnjih letih so neobremenjeno osvajali vse večja koncertna prizorišča širom Slovenije, aprila 2023 pa so v razprodanem Kinu Šiška predstavili svoj drugi album, Čustveni vrtiljak, radikalno širok spekter čustvenih odisejad in hecanja.
2024 je njihovo rojsnodnevno leto, saj praznujejo jubilejnih 5 let. Rojsni dan bodo praznovali marca v že zdavnaj razprodani Cvetličarni, toda ker imajo veliko tovarišev in kolegic, se praznovanje pomladi še zdaleč ne bo ustavilo. Pravzaprav bo v kokokoledarju celotno leto 2024 leto praznika, leto balonov, tortic, pesmi, šampanjcev, lupčkanja in objemanja.
To pravzaprav lahko pričakujete tudi na njihovih koncertih. Da vas s svojo energijo objamejo, polupčkajo in vas in izpustijo dokler ne izzveni zadnji Dmaj akord. Da vas pustijo s sladkim priokusom, kot poleti lubenica ali pa pozimi lubenica. Da vas peljejo na dejt, kjer vas malo pecajo, ponesreči pobožajo po roki, vmes divje zažvalijo, pogledajo v dno vaše duše in vas spustijo ravno takrat, ko ste na vrhuncu. In potem do naslednjega špila mislite na njih in oni na vas. Vse najboljše za vas, vse najboljše za nas, vse najboljše in ide gas!
MRFY
MRFY so novomeški band, ki slovenske odre trese že več let. Svoj prvenec Story s hiti Umru zate, Anakin, Tretje oko in Klic so fantje širši publiki predstavili leta 2018 v Kinu Šiška. Med karantenskimi počitnicami v letu 2020 so v sodelovanju z Matter predstavili singl Zonzei, leta 2021 pa napovedali novo ploščo s komadom Zaljubila ter kasneje izdali še z Zlato piščaljo nagrajeno skladbo leta Prjatučki. Spomladi 2022 so izdali nov singl “Angeli” in nato še težko pričakovano drugo ploščo z naslovom ”Use”, ki so jo predstavili v dvakrat razprodanem Kinu Šiška. Od takrat gre za zasedbo MRFY vse samo še navzgor. Razprodani koncerti, vrhovi radijskih lestvic in številne nagrade – še sveže so 3 Zlate piščali za dosežke v lanskem letu: Izvajalec leta, Album leta – Use in Skladba leta Angeli. Ni da ni. Use je kul.
Uglavnem. Tole bo žurka o kateri se bo čez 20 let pisalo v učbenikih, knjigah in priročnikih. Če hočeš bit del tega, you know what to do.
člani KŠK 10€,
ostali 13€,
Olaii