Šport

Okrogla miza: Priprava na tekaška tekmovanja

Kdaj

Nedelja, 15. 8. 2021, 20.00 - 21. 30

Kje

Zoom

Cena

Brezplačno!

Prijave

Preko tega Google obrazca.

Ker se približuje jesen in s tem različne tekaške prireditve, med drugim tudi Nočni tek po ulicah Kranja, ki ga organizira KŠK, smo se odločili da naslednjo okroglo mizo posvetimo teku.

Tek je eden najpopularnejših športov, kjer pa zaradi pomanjkanja znanja srečujemo ogromno število poškodb. V okrogli mizi želimo zajeti celoten vidik priprave tekača in področje predelati čim širše. Poslušalcem želimo posredovati praktične informacije in nasvete, ki jim bodo pomagali pri načrtovanju tekaškega treninga, izbiri regeneracijskih tehnik in obutve. Med drugim bomo zajeli tudi vidik preventive pred najpogostejšimi tekaškimi poškodbami in s tem podali splošne smernice, kako se jim lahko poskušamo izogniti.

Okrogla miza je namenjena vsem, ki se ukvarjajo s tekom, ali to želijo začeti, pa ne vejo kako.

Dogodek bo razdeljen na tri dele:
1. Priprava tekača na tekaška tekmovanja – načrtovanje trenažnega procesa
2. Preventiva pred najpogostejšimi tekaškimi poškodbami
3. Regeneracija
4. Obutev

Okroglo mizo bodo vodili kineziologi, člani ekipe »Z vadbo do cilja«. Vizija, ki ekipo povezuje je želja, da s svojim delovanjem pomaga rekreativnim in vrhunskim športnikom varno in učinkovito dosegati svoj telesni potencial ter jim tako pomagati do zdravega in uspešnega udejstvovanja v svoji športni panogi. Poleg tega se zavedajo tudi pomembnosti zdravega in aktivnega življenjskega sloga na kvaliteto življenja, kar želijo razširiti med splošno populacijo in s tem ljudem pomagati na poti do svojih telesnih in gibalnih ciljev.

V okrogli mizi se nam pridružil Nejc Bončina, ustanovitelj projekta »Šport je zakon« in trener atletike.
Se vidimo!