Kultura

RotorMotor

Kdaj

Petek, 27. 10. ob 21.00

Kje

TrainStation SubArt

Cena

člani KŠK: 3€, na dan dogodka 7€ nečlani: 7€ , na dan dogodka 11€

Prijave

Vstopnice lahko kupite na naši info točki: Slovenski trg 5 Na voljo pa so tudi na spletu: https://olaii.com/event/3412/rotormotor-v-kranju?ref=KŠK

V letu dvajsetic, tik preden se je svet nehal vrteti, se je nekje na pol poti med Mariborom in Ljubljano potihoma pognala mašina, imenovana RotorMotor. Z retronostalgijo podmazani jermen je v njej kljub vsem preprekam tekel gladko, a pretanjeno, jeseni 2021 pa je napočil čas, da mašina glasno zarohni.

Stroj je sčasoma postal neustavljiv: iz dneva v dan dosega čedalje višje obrate. V začetkih, ko se je vrtel še razmeroma počasi, so ga poganjali predvsem »daga-daga« arpeggiatorji in blažena evforija (italo)diskoidnih synthov, danes pa ga s polno paro ženejo trance, eurodance in ghetto house koračnice ter podobne oblike trajnostnega raketnega goriva, med drugim tudi katarzični remiksi vaših najljubših hitičev. RotorMotor je z vso silo stopil na plin, rdeče niti njegovih udarnih setov pa ne moremo najti v žanrski paleti, temveč v energiji, ki navadno brez obotavljanja doseže najvišjo prestavo.