Info točka

STAND UP

Pismo, zares se zadnje čase na svetu dogajajo neke čudne naključne stvari. Dons je lahko 25 stopinj, jutri bo sneg, v petek bo mogoče cunami reke Kokre, medtem ko se na Šmarjetni gori poroča Leonardo DiCaprio in na Trainu nastopa Snoop Dogg
Sej veste, lajf je kot čokoladna bonbonjera, nikol ne veš kje je marcipan – mi pa vemo da vam bo stand up na Tednu mladih prinesel obilico smehov, orehov in sproščenega odkimavanja z glavo v nejevernosti, češ, “kaj je ta tip zdej lihkar izjavu?!”
V torek, 2. 7. se bo v Khislsteinu odvijal Stand up v družbiii- (zdej si predstavljajte dramatično igranje na boben:
VID VALIČ
Komik, igralec in TV voditelj Vid Valič že sedemnajst let ustvarja na slovenski medijski in stand-up sceni. Gledališke predstave Udar po moško in Udar po moško 2, Do nazga, Ebola, Tvoj bodoči bivši mož, Seks po Slovensko; televizijske oddaje Slovenija ima talent (5 sezon), X Factor (1 sezona), Vid in Pero šov (3 sezone), Stand-up comedy roast Vida Valiča, Viktorji 2011 in 2016, EMA 2018, Na žaru (Boris Kobal), produkcija oddaje StendAp predstavlja (2. sezoni), v kateri je poleg njega nastopilo še 15 komikov in komičark in avtorski projekt Vida in Domna Valiča, komična serija “Vse punce moj’ga brata” (3 sezone).
PERICA JERKOVIĆ
Perica Jerković je eden najizkušenejših stand-up komikov pri nas, lani je obeležil 20. obletnico delovanja. Od leta 2003 je izvedel več kot 2000 nastopov v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Črni Gori, pa tudi v Grčiji in Angliji. Gostoval je na vseh večjih festivalih stand-up komedije v tem delu Evrope. Največjo prepoznavnost je pri nas dosegel s celovečerno stand-up komedijo Rojen v Jugi, svoj drugi solo šov je poimenoval Homo Selfiens: Zgodovina selfi butla. Na televizijo je uvrstil tudi krajši comedy special s starševsko tematiko, Stendap predstavlja: Perica Jerković. Nastopil je na roastih Vida Valiča in Lada Bizovičarja, kmalu pa se je na žaru znašel tudi sam. Z Urošem Kuzmanom je soustvaril predstavo Profesor Kuzman mlajši, z Gašperjem Bergantom in Boštjanom Gorencem – Pižamo je smeh izvabljal v šovu Brade, z Robertom Petanom v šovu Zbogom korona, mi gremo na dopust, z Alešem Novakom pa v komediji Slovenec in pol.
ALEŠ NOVAK
Komik. Novopečeni foter. Vse ostalo bi bilo že pretiravanje.
ALEN MASTNAK
Je novi obraz na slovenski stand up sceni. Želel je postati dramski igralec, a ga je življenje pahnilo iz gledališkega odra na oder stand up komedije. V slogu faliranega študenta je tudi delavnice stand up komedije obiskoval kar dvakrat. Po izjavah njegove matere je isti Jurij Zrnec, njegov približek temu pa je, da statira v seriji Ja Chef. Rad se pojavlja v filmih, zaenkrat kratkih. Nazadnje ste ga lahko videli v zmagovalnem filmu Muvita 6×60 z naslovom Kjer se prepirata dva. Njegov obraz krasijo brki, trebuh pa strije.
Uglavnem, hudo bo. Pridte se nasmejat!
Cene:
člani KŠK 8€,
ostali 12€,
Olaii