O klubu

SVEŽenj: RAZPIS za mlade glasbenike

Attenzione bendi, solo izvajalci in vsi ostali glasbeniki!

V sezoni  2017/2018 se bo v Kranju pod okriljem Kluba študentov Kranj v sodelovanju s KUD Subart odvijal najbolj svež event za mlade glasbenike – SVEŽenj. Kot vam pove že samo ime je namen dogodkov v Kranj pripeljati sveženj frišnih glasbenikov, ki bi jih sicer težko videli na lokalni sceni.

Potek eventov:

Dogodki bodo potekali enkrat mesečno od oktobra do aprila. Na vsakem dogodku se bosta predstavila dve mladi in ena bolj poznana oziroma uveljavljena skupina. Tudi ta bo bolj sveža od jadranske ribe, da ne bo pomote. Mladi skupini bo po koncu koncerta ocenila skrbno izbrana strokovna žirija (imena razkrijemo kmalu), ki bo odločila kateri band se bo prebil v drugi del. Med vsemi bandi, ki bodo izbrani kot mesečni zmagovalci, bodo na koncu izbrani štirje izvajalci, ki se bodo na finalnem koncertu 2017/18 potegovali za naslov TA SVEŽ’ – Stanleyev pokal med mladimi bendi.

Od skupin se pričakuje 40 minutni nastop z izključno avtorsko glasbo. Besedila  so lahko napisana v slovenščini, romnuščini ali špangleščini. Jezikovnih barier ne postavljamo!

Dogodki so snemani, zato bodo skupine pridobile tudi nekaj PR materiala, ki jim bo pomagal na nadaljni poti do slave.

Nagrade za najboljše:
1. Mesto – Snemanje 5 demo pesmi in možnost koncerta na Trainstation Squatu v Kranju,
2. Mesto – Snemanje 3 demo pesmi,
3. Mesto – Snemanje 2 demo pesmi.

Ob prijavi pošljite:
– 2 posnetka vaših pesmi,
– Sliko skupine,
– Kratek opis.

Prijave sprejemamo na svezenj@ksk.si. Razpis je odprt do 10. oktobra.