Izobraževanje

Tečaj in izpit za voditelja čolna

Kdaj

ponedeljek 21. 5. 2018 ob 17.00

21. maja 2018 - 23. maja 2018

Kje

Gimnazija Kranj

Cena

člani KŠK: 99 EUR Cena vključuje: - organizacijo, - predavanje teorije, - literaturo za izpit, -opravljanje izpita

Prijave

Prijave: - Info točka KŠK - do petka 18 maja 2018

Imate doma svoj čoln? Se poleti vozite po morju, pa ti oče ne dovoli za krmilo? Vzemi stvari v svoje roke in se prijavi na tečaj in izpit za voditelja čolna!

KŠK organizira tečaj in izpit za voditelja čolna po zelo ugodni ceni!

Oseba, ki želi upravljati čoln dolžine do 24 m za osebne namene (za šport, razvedrilo in podobno, ne glede na vrsto in moč pogona ali območja plovbe na morju in na notranjih vodah) ali za prevoz blaga oziroma potnikov v omejenem plovbnem območju, mora z izpitom pridobiti potrdilo o usposobljenosti za voditelja čolna.

Posebna obvestila:
– ob prijavi na Info točki KŠK se vplača celoten znesek,
– v ceno priprave je vključeno opravljanje izpita,
– izpit je možno opravljati v Kopru, Ljubljani ali Mariboru, odvisno od zasedenosti termina, čakalna doba je približno en mesec

Pogoji za opravljanje izpita za voditelja čolna:
Oseba, ki upravlja čoln na morju (razen čolna z motorjem do 7.35 kW in do 7 m dolžine ali vodni skuter, za katere mora imeti najmanj preizkus znanja za upravljanje s čolnom) mora imeti potrdilo o usposobljenosti za voditelja čolna.
Oseba, ki upravlja čoln dolžine do 12 metrov, mora biti stara najmanj 16 let. Oseba, ki upravlja gliser ali čoln dolžine nad 12 metrov 12 metrov, mora biti stara najmanj 18 let.

Priprava obsega naslednje vsebinske sklope:
– pravila o izogibanju trčenju na morju,
– pomorski predpisi,
– mornarska dela in veščine,
– osnove motoroznanstva,
– osnove navigacije.
Ti vsebinski sklopi so sestavni del izpitnega programa, predavatelj pa vam bo za vsak vsebinski sklop posredoval tudi možna izpitna vprašanja in odgovore nanje ter vam podal še potrebno praktično znanje.

 

Informacije: 
– izobrazevanje@ksk.si