O klubu

Teden mladih

Teden mladih je že tradicionalni mladinski festival, ki maja poteka v Kranju. Vsako leto ga organizirajo aktivisti Kluba študentov Kranj in je edini teden v letu, ki ima 9 dni.

Letošnji Teden mladih je bil že štiriindvajseti po vrsti, v vseh teh letih pa je iz dogodka z nekaj stojnicami ter manjšimi koncerti zrastel v velik slovenski mladinski festival, ki v Kranj privablja mlade iz mesta in okoliških krajev. Programska shema je sestavljena tako, da skuša zadovoljiti čimveč okusov, zato so na sporedu tako športni, kulturni, glasbeni, izobraževalni, kot tudi otroški in mednarodni dogodki.

Čeprav mladostna energija  na kranjskih ulicah v času devetdnevnega festivala nikoli ne usahne, zagotovo največ ljudi pritegne večerni glasbeni program. Teden mladih je doslej gostil številna velika glasbena imena svetovnega formata, hkrati pa priložnost za predstavitev pred gorenjskim občinstvom ponudil tudi manj uveljavljenim glasbenikom, vrednim pozornosti in poslušanja. Med drugim so doslej na odrih Tedna mladih nastopili KUD Idijoti, Hladno pivo, Parni valjak, Panda, Rok’n’band, Inspectah Deck (Wu Tang Clan), Elvis Jackson, Gaby Moreno, Carnival Youth, Tinkara Kovač, Gibonni, Edo Maajka, Slon in Sadež, Big Foot Mama, Gušti in Polona Kasal, Panda, Dog Eat Dog, Let3, Haydamaky, Valentino Kanzyani, Srečna mladina, Terra folk, Karma, Magnifico, Šank Rock in še mnogi drugi.

Novost, ki jo je predstavil Teden mladih 2018, je Hengalnica, ki je ves čas festivala postavljena na Slovenskem trgu in ponuja nov prostor druženja vsem, ki so siti posedanja po lokalih v Kranju. Poleg tega pa se v Hengalnici na vsakodnevni ravni odvijajo raznovrstne zabavne dejavnosti.

Se vidimo maja na ulicah Kranja!