Izobraževanje

Začetni tečaj fotografije

Kdaj

torki: 6. 10. 2020; 13. 10. 2020; 20. 10. 2020; 27. 10. 2020 ob 18:00 do 20:00

Kje

Klub študentov Kranj

Cena

20 EUR KŠK člani; 40 EUR nečlani

Prijave

Prijava na info točki (Slovenski trg 5), informativna prijava na izobrazevanje@ksk.si

Tečaj bo vodil fotograf Nejc Draganjec.
Živimo v vizualni dobi in fotografije nas obkrožajo ter vodijo na vsakem koraku. Družabna omrežja, internet in klasični mediji, neskončni domači albumi na mobilnih napravah, itd.
Razlika med dokumentarnim fotkanjem, ki nam je vsem že dobro poznano, in fotografijo pa je vseeno precejšna. Fotografija ponuja še mnogo več in je v veliki meri neodvisna od naprave. Pomemben je fotograf in ne toliko kamera, ki jo drži v roki.
Tečaj je tako namenjen popolnim začetnikom fotografije. Ne glede na to ali fotografirajo le z mobitelom za Instagram ali s svojim prvim sistemom izmenljivih leč. Umetnost, kako narediti dobro fotografijo, je enaka.
Tečaj bo popeljal začetnika skozi celotni krog od prvega teoretičnega spoznavanja s tehniko in žanri, preko prakse na terenu do zaključka v digitalni temnici in končnega produkta.
Okviren potek tečaja:
1. Fotografija in fotografska tehnologija (fotografski žanri, oprema za zajem fotografije in prednosti/slabosti posameznih opcij)
2. Osvetlitveni trikotnik in omejitve tehnologije (hitrost osvetlitve, ISO, zaslonka, globinska ostrina, dinamični razpon, barvni prostori, formati datotek)
3. Kompozicija (osnovni principi kompozicije s primeri)
4. Praksa (po dogovoru s skupino, glede na vreme, interese in možnosti prevoza. Fotografija življenjskega stila z modelom, ulična fotografija v Kranju, pokrajinska fotografija v okolici Kranja…)
5. Digitalna temnica (spoznavanje s programskimi orodji, praktična obdelava lastnih fotografij pridobljenih na praksi s tutorstvom in odprta diskusija)