Kultura

Začimbe jazza

Kdaj

Prvi koncert bo v četrtek, 15. 4. 2021, ob 20.00

Kje

Live prenos iz TrainStation SubArt Kranj na naši FB strani

Cena

Brezplačno za vse!

Prijave

Ni prijav, samo pridruži se nam na FB live!

Polne koncertne dvorane vse bolj postajajo le stvar spominov, kar je precej prizadelo vse kulturnike. V ta namen smo vam pripravili serijo jazz koncertov, ki so se izvajali tudi lansko leto, le da je letošnja verzija virtualna. Zbrali smo nekaj super bendov, ki bodo v živo nastopili na odru TrainStation SubArt Kranj, poslušali pa jih boste lahko prek FB live-a na naši FB strani.

Želimo si, da bi live stream koncerti ohranili duh glasbene kulture kot jo poznamo kljub trenutni situaciji, poleg tega pa želimo s tem dogodkom podpreti lokalne izvajalce, ki so se v teh časih znašli v krizi in bolj kot kadarkoli prej potrebujejo oder.

_____________________________________
PROGRAM:
_____________________________________
15. april, ob 20.00: Divje Jezero
Glasbeno skupino Divje Jezero sestavlja moška sedmerica: bas kitarist Alen Bogataj, bobnar Luka Čibej, kitarist Aleš Golja, vokalist Žan Sedej, klaviaturist Žiga Kovačič ter saksofonist Tomi Peljhan. Začetki Divjega jezera segajo v leto 2008, ko se je skupina formirala pod prsti basista in bobnarja, ki sta k sodelovanju povabila še kitarista, kasneje pa se je ta sestavljena družina naprej širila. Zasedba ustvarja glasbo, ki je predvsem jazzovske narave, spremljajo pa jo melodije, ki gredo zlahka v uho ter besedila, v katerih se lahko marsikdo najde. V njihovo diskografijo se vrstijo kar tri plošče: Divje jezero (demo, 2009), Mestni vrvež (2015) in Pobeg iz blodnjaka (2017), slednja pa sta navdušila celo strokovno javnost
Za ponovno sodelovanje z Divjim jezerom smo se odločili zaradi preteklih prijetnih izkušenj z njimi, predvsem pa zaradi njihove izvrstne glasbe, ki je temu dogodku pisana na kožo.Preostali program še sledi.
Komaj čakamo!