Kultura

Začimbe jazza – vagon št. 2

Kdaj

sobota, 7. 3. 2020 ob 21:00

Cena

8 € predprodaja člani KŠK, 10 € predprodaja ostali, 14 € na dan dogodka VSI

Na naši postaji se bo vsak mesec ustavil poseben vlak z začimbami. Vlak, ki že od daleč diši po eksotiki. Vlak, ki je prepotoval prostor in čas. Vlak, ki ne prinaša le kumine, origana in bazilike, temveč tudi maroško meto, sibirsko čago, indijski curry in izraelski kardamon.

Pripravite se na pravo fuzijo glasbenih okusov, kjer bomo klasičen jazz oplemenitili z začimbami afrobeata, etno glasbe, hip-hopa, soula, rocka, funka in psihedelije.

Drugi vagon se bo pripeljal iz oddaljenih Združenih držav Amerike in z njim tudi mednarodno uveljavljen saksofonski kvartet, ki ga sestavljajo izključno ženske v spremljavi avstrijskega bobnarja Roberta Kainarja. V čast ženski saksofonistki Billy Tipton, ki se je v 20. stoletju uveljavila na glasbeni sceni pod krinko moškega, so se poimenovale Tiptons Sax Quartet & Drums. Igrajo zelo interaktivno in živahno glasbo, ki je nekakšna kombinacija njihovih izvirnih kompozicij in glasbenih aranžmajev iz vseh kotičkov sveta. V zadnjih 20 letih so izdale že 14 albumov, publiko pa vsakič navdušijo s svojo ljubeznijo do ritmičnega prepletanja, igrive improvizacije, unikatne 4-delne vokalne harmonije ter molodijami, ki potešijo vsako dušo.

Pridite na nepozaben koncert, ki vas bo popeljal skozi zvoke mikro-Big Band zasedb, gospela, grassrootsa, balkan glasbe, jazza ter funka.

Web: www.thetiptonssaxquartet.com
FB: www.facebook.com/TheTiptonsSaxQuartet

Za poslušat:
🎷www.tiptonssaxquartet.bandcamp.com
🎷www.youtube.com/watch?v=jgMGZ_GwPMg
🎷www.youtube.com/watch?v=Hu2IgwpCvlE
🎷www.youtube.com/watch?v=_0S7AtCOoOw

Vozni red:
21:00 – vrata
22:00 – Tiptons Sax Quartet & Drums