Kultura

Začimbe Jazza

Kdaj

15.2.

Kje

TrainStation SubArt

Cena

Člani KŠK: 3€ Ostali: 6€

Na naši postaji se bo letos prvič ustavil poseben vlak z začimbami. Vlak, ki že od daleč diši po eksotiki. Vlak, ki je prepotoval prostor in čas. Vlak, ki ne prinaša le kumine, origana in bazilike, temveč tudi maroško meto, sibirsko čago, indijski curry in izraelski kardamon.

Pripravite se na pravo fuzijo glasbenih okusov, kjer bomo klasičen jazz oplemenitili z začimbami afrobeata, etno glasbe, hip-hopa, soula, rocka, funka in psihedelije. Brez dvoma bo štedilnik vedno poln, v objemu vročih plamenov pa ne bo šlo brez gibanja!

Za najbolj pristno doživetje vam priporočamo, da si pred obiskom temeljito očistite nosne in ušesne kanale ter vstopite s praznim želodcem.

Π JAMMIES  (jazz, funk, rock, soul, hip-hop)

π jammies je avtonomna glasbena celica, po citoplazmi katere plavajo funk, jazz, hip-hop, soul, rock… Ustvarjajo predvsem iz ljubezni do fizioloških odzivov organizmov ob poslušanju omenjenih zvrsti. Ribosomi celic se ob znatnem vnosu vitamina G namreč odenejo v sluz, katera jim omogoča spoj in poenoteno gibanje s preostalimi organeli. Tako se nadomesti fotosinteza v širšem predelu človeškega telesa, kamor sicer sonce ne posije, kar pri navzočih napaja nenadzorovano gibanje.

 

Tadej Šepec – saksofon
Mark Žakelj – el. kitara
Blaž Avsenik – klaviature
Jošt Lampret – bas kitara
Gaj Bostič – bobni

 

https://radioprvi.rtvslo.si/2019/04/prva-vrsta-78/

 

——————

 

DIVJE JEZERO (jazz, art rock, progressive rock, funk)

Inštrumentalna zasedba Divje jezero, katere zvok lahko opišemo kot jazzovsko obarvan, na glasovni ravni rocka in opremljen z zanimivimi ritmi in aranžmaji, črpa svoj navdih v glasbi sedemdesetih let slovenskih in tujih zasedb.

Ustvarjajo izključno avtorsko »art-rock« glasbo z slovenskimi besedili, zanimivimi ritmi, ki so

podlaga večinoma večglasnim melodijam v kombinaciji saksofona in el. kitare ter harmonijam, ki jih barvajo «hammond« orgle in električni klavir. So kakor živ organizem, ki se prilagaja okolju in kjer se dogajajo spremembe.

 

Skupina se lahko pohvali z dobrim desetletjem skupnega ustvarjanja, ki se je po mnogih ovirah in časovnih labirintih zapečatilo z dvema izjemnima ploščama, »Mestni Vrvež« (2015) ter »Pobeg iz Blodnjaka« (2017). Njihov zadnji singel in videospot »Virtualna Generacija« pa že najavlja svež album, ki bo izšel spomladi naslednje leto. Ker jih združuje veselje do nastopanja v živo, so svoje glasbene fuzije predstavili že na številnih klubskih koncertih in festivalih po Sloveniji kot tudi izven nje.

 

»Veselje do ustvarjanja in igranja glasbe v živo, je velika vrednota, ki nas vse povezuje in motivira. Verjamemo, da je potrebno ustvarjati glasbo, ki ti je všeč in jo čutiš, kljub različnim smernicam, ki jih postavlja tržišče. Le tako je lahko glasba tudi zares umetnost in ne le zgolj zabava.« – Divje Jezero

Alen Bogataj – bas (Kar češ brass b., Poltrona express)

Luka Čibej – bobni (e. Sterotipi, Jazz in ti big band, Zaspana grapa)

Aleš Golja – kitara (Omar Naber, ex Vlado Kreslin, ex Fusion pop)

Žiga Kovačič – klaviature (Matej Magajne band, Poltrona express)

Tomi Peljhan – saksofon

Žan Sedej – vokal (Period VI.)

https://divjejezero.bandcamp.com/

https://www.youtube.com/watch?v=nwQv7fUVj7E&list=OLAK5uy_nqCdk8bOhL1kpXX84oJuEHfTskDhAbSGQ&index=1

——————

 

TIMETABLE:

20:00 ———– začetek

21:00 ———– π jammies (1,5h)

23:00 ———– Divje Jezero (1,5h)

01:00 ———– zaključek