Sociala in zdravstvo

Koristno

Terenska svetovalnica LEGEBITRA


Kaj:
Društvo LEGEBITRA omogoča svetovanje LGBT+* osebam, osebam, ki se identificirajo izven normativnih identifikacij in osebam, ki jim lastna spolna usmerjenost in/ali spolna identiteta postavlja(ta) vprašanjaKdaj:
vsako drugo sredo v mesecu od 18.00 do 20.00 (12. 4., 10. 5. in 14. 6.)

Kje:
prostori Kluba študentov Kranj

Informacije: spletna stran društva

__________________________________________________________________
Več o svetovalnici:
Svetovalnica nudi informacije in možnost pogovora o vprašanjih zaradi spolne usmerjenosti, spolne identitete in/ali spolnega izraza. Namenjena je LGBT-osebam, transspolnim osebam in tistim, ki se s spoznanjem, da je nekdo od bližnjih LGBT-oseba ali transspolna oseba ravno tako soočajo s z vprašanji tako v sebi kot tudi v širši družbi.

S svetovanjem in posredovanjem pomembnih informacij o spolnih usmerjenostih, spolnih identitetah in spolnih izrazih želimo doseči tudi pedagoške delavke/ce in strokovne svetovalke/ce v srednjih šolah, svetovalke/ce v centrih za socialno delo, kot tudi vse preostale strokovne delavke/ce, ki delujejo na področju mladinskega dela, socialnega varstva in socialne vključenosti ter znotraj svojih programov delujejo tudi z LGBT-osebami in trans osebami.

Terenska svetovalnica se bo odvijala enkrat mesečno, poleg Kranja tudi v Kopru, Mariboru, Radovljici in Novem Mestu. Zajemal bo podporno skupino in dogodke za druženje. Informacije o dogodkih lahko spremljate na Legebitrini spletni strani, za vse dodatne informacije in prijave pa smo dosegljive/i na stik@legebitra.si.